--> Nieuwbouw in het Oude Noorden | hetOudeNoorden

Wooncomplex Correct-pand

Wooncomplex Correct-pand

Het voormalige Correct-pand op de karakteristieke hoek van de Bergweg in het Oude Noorden wordt momenteel herontwikkeld. Het gebouw krijgt een nieuwe bestemming als wooncomplex met 83 huur- en koopwoningen. Het ontwerp van de herontwikkeling is EGM Architecten in opdracht van het Rotterdamse 2D Vastgoed. De sloop heeft inmiddels plaatsgevonden.

Markante locatie

De Correct-locatie bevindt zich op een markante plek in het Oude Noorden op de splitsing van de Bergweg en de Benthuizerstraat, die de vooroorlogse wijk ontsluiten. De oorspronkelijke bebouwing (een aantal aan elkaar gekoppelde panden in een driehoekige vorm) wordt vervangen door een woongebouw dat de oorspronkelijke vorm volgt.

Huur- en koopappartementen

In totaal worden er 83 woningen gerealiseerd. Qua oppervlak variëren die van 50 tot 110 m². Het gaat om gasloze woningen die zijn aangesloten op de stadsverwarming. Het dak is voorzien van 140 zonnepanelen. In het binnenhof en op de daken van het wooncomplex komen grote gemeenschappelijke tuinen die een heerlijke ontmoetingsplek voor de bewoners vormen. Op de kop van het woongebouw is ruimte voor een restauratieve voorziening.

Projectgegevens

Naam: Wooncomplex Correct
Status: in ontwikkeling
Locatie: Bergweg
Type: Woningen
Architect: EGM Architecten
Opdrachtgever: 2D Vastgoed
Start: 2020
Realisatie: 2023/2024
Meer informatie: EMG Architecten