Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 20 april 2019

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten uit de directe omtrek van Rotterdam komen! Tegenwoordig is er elke week een Oogstmarkt. Goed om te weten: in de 1e en de 3e week van de maand is de markt groot inclusief wijn en bier.


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

zaterdag 27 april 2019

Koningsdag vier je in het Oude Noorden! Gratis entree, een heerlijke line-up en een enorme variatie aan eten en drinken bleek vorig jaar de succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Net als vorig jaar worden de containers weer uit de Rotterdamse haven gehaald.


Route du Nord

Route du Nord

donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei (nog niet bevestigd)

Ooit in het Oude Noorden begonnen als een kleinschalig kunstfestival rondom de Zwaanshals. Hoewel de basis van Route du Nord tegenwoordig is gevestigd in de Vijverhofstraat in de Agniesebuurt vinden er nog steeds activiteiten plaats in het Oude Noorden. Het programma bestaat uit beeldende kunstwerken, performances en muziekoptredens. De opening van Route Du Nord is op donderdag 10 mei om 19:00 uur. De openingstijden van de expositie: 13:00 tot 22:00 uur (donderdag 10 mei t/m zaterdag 12 mei) en 13:00 tot 18:00 uur (zondag 13 mei). Toegang gratis.


Groot Letterfestival

Groot Letterfestival

zondag 12 mei 2019

Op zondag 12 mei veranderen de zorginstelling Het Jan van der Ploeghuis en Het Klooster Oude Noorden in het Oude Noorden voor één dag in podia voor verhalen van schrijvers, dichters, muzikanten en (wijk)bewoners. Het Groot Letterfestival dat in samenwerking met de makers van Duizel in het Park georganiseerd wordt, presenteert zowel gevestigde auteurs en artiesten als jong én oud talent. Ook staan er muziek, theater en schrijfworkshops op het programma. Iedereen is welkom!

PROGRAMMA

Levi Weemoedt, Özcan Akyol en Gerda Havertong zijn de eerste bevestigde namen voor het Groot Letterfestival 2019! Het volledige programma volgt binnenkort.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: zondag 12 mei 2019
Locatie: Jan van der Ploeghuis en Het Klooster Oude Noorden
Tijd: 14.00 uur tot 21.30 uur
Website: www.grootletterfestival.nl


Vintage en Meer bij indoor markt

Vintage en Meer bij indoor markt

zaterdag 25 en zondag 26 mei

Een maandelijks terugkerende indoor markt aan de Zaagmolenkade verzorgt door Jouw Marktkraam Rotterdam. Bij Vintage en Meer kun je denken aan vintage, art, retro, vinyl, design, antiek en tweedehands maar ook nieuwe spullen. Als huurder meedoen? Vanaf 25 euro per week huur je al een kraam. Van 10:00 tot 17:00 uur.


Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

zaterdag 1 juni 2019 (nog niet bevestigd)

In 2018 werd Bon Ton voor de derde keer gehouden op het vertrouwde Pijnackerplein. Op het mooie historische plein in het Oude Noorden kun je kramen met kunst verwachten, net als muziekoptredens, workshops voor kinderen, een literair podium, foodstands, terrassen en Franse chansons. Kunst en cultuur in een ontspannen Frans sfeer! De kunstmark is geopend van 11:00 tot 17:00 uur en de terrassen en de foodstands zijn geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Deelnemen? Stuur dan een mailtje naar placebonton@gmail.com voor de voorwaarden.


Nationale Buitenspeeldag in het Oude Noorden

Nationale Buitenspeeldag in het Oude Noorden

woensdag 12 juni (nog niet bevestigd)

Lekker buiten spelen en even weg van dat beeldscherm - dat kan tijdens de Nationale Buitenspeeldag in het Oude Noorden. Er is o.m. flessenvoetbal, ski-lopen en freestyle voetbal. De dag is voor kinderen van 5 tot 13 jaar en gratis.De activiteiten vinden plaatsen tussen de Gordelweg en de Heer Vrankestraat.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni (nog niet bevestigd)

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden. Voor de achtste editie zijn weer een flink blik internationale namen open getrokken, maar gelukkig ontbreekt het in de line-up evenmin aan nationaal talent. Met inmiddels al ruim 10.000 bezoekers heeft het festival zijn grenzen verlegd. Zo kan de bluegrassliefhebber ook terecht bij bij het nabijgelegen Studio de Bakkerij en na 23:00 uur bij Eurotrash United voor jamsessies.


Rotterdam Water Weekend

Rotterdam Water Weekend

vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni (nog niet bevestigd)

Het Rotterdams Waterfestival is een samensmelting van de festivals Rotte Picnic Island en het Wijnhaven Festival. De activiteiten vinden plaats op en rondom de binnenwateren van Noord, Crooswijk en het Maritiem District. Picnic Island wordt gehouden van vrijdag t/m zaterdag en richt zich op de Rotte als recreatierivier. Het programma en de activiteiten zijn divers met drijvende eilanden, muziekoptredens, hapjes en drankjes en natuurlijk de Grote Rotte Schoonmaak.


Keti Koti

Keti Koti

zaterdag 29 juni (nog niet bevestigd)

In het Oude Noorden wordt de afschaffing van de slavernij herdacht met Keti Koti. Op het Pijnackerplein is er een groot feest voor alle bewoners waarbij genoten kan worden van muziek, dans en lekkernijen. Ook zijn er kinderactiviteiten.


Gallery Crawl

Gallery Crawl

zaterdag 24 augustus (nog niet bevestigd)

Twee keer per jaar zetten alle galeries in het Oude Noorden hun deuren open met hapjes, drankjes en speciale programmeringen als openingen en introducties van nieuwe projecten. Een mooie gelegenheid om in een feestelijke sfeer kennis te maken met de galeries en ateliers. Verder kun je meer te weten komen over de exposities en kunstwerken en de kunstenaars.


Rrrollend Rotterdam Noordplein

Rrrollend Rotterdam Noordplein

6 t/m 8 september (niet bevestigd)

Rrrollend strijkt weer neer op het Noordplein voor drie dagen food plezier. Met een enorme verscheidenheid aan keukens biedt Rrrollend voor iedereen wel iets lekkers. Verder klinkt er volop muziek tijdens Rrrollend van jazz tot lounge. Kinderen kunnen knutselen, genieten van kindertheater of zich laten schminken.


Containerbar Noord

Containerbar Noord

donderdag 6 september t/m zondag 9 september (nog niet beves

Pop up bar aan het Noordplein gemaakt van containers. Containerbar Noord biedt goede feesten en verfrissende drankjes en hapjes. Van 2 augustus tot en met 22 september (nog niet bevestigd).


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

7 en 8 september (niet bevestigd)

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken. In 2018 konden de Hildegardiskerk en de Museumwoningen bezocht worden.


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

13 t/m 15 september (nog niet bevestigd)

Drie dagen lang klinkt er in het Oude Noorden muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte. Muziek op de Rotte is een mix van Wereldmuziek, klassieke muziek en jazz, en dit alles dus op een drijvend podium in een intieme setting.


Parel van Noord

zaterdag 21 september (nog niet bevestigd)

Lekker eten, muziek en dansworkshops, dat is wat je kunt verwachten tijdens het Kaapverdische festival Parel van Noord.


Braderie Noorderboulevard

zaterdag 5 en zondag 6 oktober (nog niet bevestigd)

Jaarlijks organiseren de winkeliers van de Noorderboulevard een gezellige braderie. Verspreid over de Noordmolenstraat en de Zwart Janstraat zijn er circa 150 kramen met kleding, sieraden, woonaccessoires, kadootjes en veel meer. Verder zijn er kinderattracties, muziek, straattheater en levende beelden.


Feestival, Noordplein

Feestival, Noordplein

11, 12 en 13 oktober (nog niet bevestigd)

Feestival is een driedaags festival voor lokaal talent georganiseerd door het Rotterdamse Volkstheater, Kinderparadijs Meidoorn, bewoners en wijkpartners. Een van de onderdelen is het Jongerenpodium Noorderstage met lokale bands speciaal voor jongeren. Op zondag is er een buurtbrunch en een danssalon.


Echte Helden

Echte Helden

maandag 21 t/m donderdag 25 oktober (nog niet bevestigd)

Het festival Echte Helden wordt in de herfstvakantie in Het Klooster Oude Noorden gehouden. Het inspirerende, spannende en leuke festival is vol met podiumkunsten voor iedereen vanaf 6 jaar. Kinderen gaan met vakdocenten van verschillende kunstdisciplines aan het werk waarbij een klassiek verhaal uit de wereldliteratuur steeds de basis vormt van het project. Voor inspiratie bezoeken we een professionele voorstelling. Met de afsluitende Echte Helden voorstelling laten de kinderen hun eigen versie van het gekozen verhaal zien.