Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 15 augustus 2020

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten uit de directe omtrek van Rotterdam komen! Tegenwoordig is er elke week een Oogstmarkt, maar goed om te weten: in de 1e en de 3e week van de maand is de markt groot inclusief de verkoop van wijn en bier.


Waterfestival aan de Rotte

Waterfestival aan de Rotte

zaterdag 29 augustus (gaat niet door)

Langs de Zwaanshalskade en de Crooswijksebocht wordt éen keer per jaar tussen 11:00 en 18:00 Waterfestival bij de Rotte gehouden. Verwacht wateractiviteiten als roeien, suppen, kanoën en een ware drakenbootrace. Kinderen kunnen zich uitleven op een speciale klimwand.


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

11 t/m 13 september (niet bevestigd)

Drie dagen lang klinkt er in het Oude Noorden muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte. Muziek op de Rotte is een diverse mix van muzieksoorten waaronder wereldmuziek, klassieke muziek, Balkan Blues en jazz. Jaarlijks maken bekende en minder artiesten hun opwachting in een intieme setting bij de Rotte aan de kant van het Oude Noorden.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

12 en 13 september (niet bevestigd)

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om enkele bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken. In 2019 kan de Hildegardiskerk en het Koopmanshuis Rottekade bezocht worden.


Kerst in het Oude Noorden

vrijdag 18 december (niet bevestigd)

Op 20 december organiseert Stichting Pameijer een kerstfeest op het Brancoplein en alle buurtbewoners en bezoekers van het activiteitencentrum zijn daarbij welkom. Kerstsfeer is ook te vinden bij de Rotterdamse Oogstmarkt aan het Noordplein


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

zaterdag 27 april 2021

Koningsdag vier je in het Oude Noorden met Containerbar Noord! Een heerlijke line-up, een enorme variatie aan eten en drinken en gratis entree blijken al een aantal jaren een succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Ook dit jaar wordt het decor weer gevormd door zeecontainers uit de Rotterdamse haven. Van 13:00 tot 23:00 uur.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 18 juni t/m zondag 20 juni

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt weer naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden! Verwacht internationale en nationale namen, net als nieuw talent. Met ruim 10.000 bezoekers heeft Bluegrass zijn grenzen verlegd en zijn er ook elders activiteiten te beleven.