Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

zaterdag 27 april 2020 (komt te vervallen)

Koningsdag vier je in het Oude Noorden met Containerbar Noord! Een heerlijke line-up, een enorme variatie aan eten en drinken en gratis entree blijken al een aantal jaren een succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Ook dit jaar wordt het decor weer gevormd door zeecontainers uit de Rotterdamse haven. Van 13:00 tot 23:00 uur.


Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

Voorlopig geen Oogstmarkten

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten uit de directe omtrek van Rotterdam komen! Tegenwoordig is er elke week een Oogstmarkt, maar goed om te weten: in de 1e en de 3e week van de maand is de markt groot inclusief de verkoop van wijn en bier.


North Free

5 mei (nog niet bevestigd)

Voor het eerst is er in het Oude Noorden North Free, een kleinschalig alternatief voor de grote bevrijdingsfestivals. Er zijn verschillende bands en singer-songwriters optredens. Daarnaast zijn er spelletjes voor jong en oud. North Free is bedoeld voor buurtbewoners en families met kinderen en wordt gehouden op het Pijnackerplein tussen 11:00 en 22:00 uur.


Cabo Container Funk

5 mei (nog niet bevestigd)

In Containerbar Noord in het Oude Noorden wordt de vrijheid gevierd met vrolijke funk. De line-up bestaat uit o.m. Americo Brito, Adison Fernando, Si Christina, Melissa Fortes en MF Andrade. Van de grill worden Kaapverdische gerechten geserveerd. Het bevrijdingsfeest wordt gehouden aan het Noordplein van 12.00 tot 22.00 uur.


Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

zaterdag 4 juni 2020 (nog niet bevestigd)

Op het mooie historische Pijnackerplein in het Oude Noorden zijn er kramen met kunst, muziekoptredens, workshops voor kinderen, een literair podium, foodstands, terrassen en Franse chansons. Kunst en cultuur in een ontspannen Frans sfeer! De kunstmark is geopend van ongeveer 11:00 tot 17:00 uur en de terrassen en de foodstands zijn geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Bon Ton werd in 2018 voor de derde keer gehouden, maar helaas is er in 2019 geen editie. Meer info of deelnemen? Stuur dan een mailtje naar placebonton@gmail.com voor de voorwaarden.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 19 juni t/m zondag 21 juni (nog niet bevestigd)

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt weer naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden! Verwacht internationale en nationale namen, net als nieuw talent. Met ruim 10.000 bezoekers heeft Bluegrass zijn grenzen verlegd en zijn er ook elders activiteiten te beleven.


Waterfestival aan de Rotte

Waterfestival aan de Rotte

zaterdag 29 augustus (nog niet bevestigd)

Langs de Zwaanshalskade en de Crooswijksebocht wordt zaterdag 31 augustus tussen 11:00 en 18:00 Waterfestival bij de Rotte gehouden. Verwacht wateractiviteiten als roeien, suppen, kanoën en een drakenbootrace. Voor kinderen is er een speciale klimwand.


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

11 t/m 13 september (niet bevestigd)

Drie dagen lang klinkt er in het Oude Noorden muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte. Muziek op de Rotte is een diverse mix van muzieksoorten waaronder wereldmuziek, klassieke muziek, Balkan Blues en jazz. Jaarlijks maken bekende en minder artiesten hun opwachting in een intieme setting bij de Rotte aan de kant van het Oude Noorden.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

12 en 13 september (niet bevestigd)

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om enkele bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken. In 2019 kan de Hildegardiskerk en het Koopmanshuis Rottekade bezocht worden.


Kerst in het Oude Noorden

vrijdag 18 december (niet bevestigd)

Op 20 december organiseert Stichting Pameijer een kerstfeest op het Brancoplein en alle buurtbewoners en bezoekers van het activiteitencentrum zijn daarbij welkom. Kerstsfeer is ook te vinden bij de Rotterdamse Oogstmarkt aan het Noordplein