Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Containerbar Noord

Containerbar Noord

donderdag 23 augustus t/m zondag 26 augustus

Pop up bar aan het Noordplein gemaakt van containers. Containerbar Noord biedt goede feesten en verfrissende drankjes en hapjes. Van 3 augustus tot en met 23 september.


Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 1 september 2018

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten uit de directe omtrek van Rotterdam komen! Tegenwoordig is er elke week een Oogstmarkt. Goed om te weten: in de 1e en de 3e week van de maand is de markt groot inclusief wijn en bier.


Rrrollend Rotterdam Noordplein

Rrrollend Rotterdam Noordplein

7 t/m 9 september 2018

Foodtruckfestival Rrrollend is terug in Rotterdam - op het Noordplein! Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Met een enorme verscheidenheid aan keukens zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. Verder klinkt er volop muziek op het terrein van Rrrollend waaronder een lounge DJ die fijne plaatjes draait. Jongere bezoekers kunnen knutselen, genieten van kindertheater of zich laten schminken.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

8 en 9 september 2018

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken. In 2017 konden de Hildegardiskerk en het Oude Klooster bezocht worden.


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

13 t/m 15 september 2018 (nog niet bevestigd)

Drie dagen lang klinkt er muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte! Muziek op de Rotterdam begint op donderdag met het Jongerenpodium waar aanstormend talent uit Noord zich kan presenteren. Op vrijdag is er de klassieke avond. Op zaterdag tenslotte staat het festival in het teken van jazz en wereldmuziek.


Feestival, Noordplein

Feestival, Noordplein

12, 13 en 14 oktober 2018 (nog niet bevestigd)


Feestival staat in het teken van de Kinderboekenweek. Het Noordplein veranderde in 2017 in een buitengewoon spannend plein waar van alles te doen en te beleven was. Zo vertoonde Cine Noord op vrijdag de dertiende een griezelfilm. Op zaterdag was het Noordplein een bruisend met workshops, theater, presentaties en muziek. Op zondag draaide het allemaal om dans: flamenco, tango, latin en wereldmuziek.


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

vrijdag 27 april 2019

Koningsdag vier je in het Oude Noorden! Gratis entree, een heerlijke line-up en een enorme variatie aan eten en drinken bleek vorig jaar de succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Net als vorig jaar worden de containers weer uit de Rotterdamse haven gehaald.


Route du Nord

Route du Nord

donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei (nog niet bevestigd)

Ooit in het Oude Noorden begonnen als een kleinschalig kunstfestival rondom de Zwaanshals. Hoewel de basis van Route du Nord tegenwoordig is gevestigd in de Vijverhofstraat in de Agniesebuurt vinden er nog steeds activiteiten plaats in het Oude Noorden. Het programma bestaat uit beeldende kunstwerken, performances en muziekoptredens. De opening van Route Du Nord is op donderdag 10 mei om 19:00 uur. De openingstijden van de expositie: 13:00 tot 22:00 uur (donderdag 10 mei t/m zaterdag 12 mei) en 13:00 tot 18:00 uur (zondag 13 mei). Toegang gratis.


Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

zaterdag 1 juni 2019 (nog niet bevestigd)

In 2018 werd Bon Ton voor de derde keer gehouden op het vertrouwde Pijnackerplein. Op het mooie historische plein in het Oude Noorden kun je kramen met kunst verwachten, net als muziekoptredens, workshops voor kinderen, een literair podium, foodstands, terrassen en Franse chansons. Kunst en cultuur in een ontspannen Frans sfeer! De kunstmark is geopend van 11:00 tot 17:00 uur en de terrassen en de foodstands zijn geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Deelnemen? Stuur dan een mailtje naar placebonton@gmail.com voor de voorwaarden.


Nationale Buitenspeeldag in het Oude Noorden

Nationale Buitenspeeldag in het Oude Noorden

woensdag 12 juni (nog niet bevestigd)

Lekker buiten spelen en even weg van dat beeldscherm - dat kan tijdens de Nationale Buitenspeeldag in het Oude Noorden. Er is o.m. flessenvoetbal, ski-lopen en freestyle voetbal. De dag is voor kinderen van 5 tot 13 jaar en gratis.De activiteiten vinden plaatsen tussen de Gordelweg en de Heer Vrankestraat.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni (nog niet bevestigd)

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden. Voor de achtste editie zijn weer een flink blik internationale namen open getrokken, maar gelukkig ontbreekt het in de line-up evenmin aan nationaal talent. Met inmiddels al ruim 10.000 bezoekers heeft het festival zijn grenzen verlegd. Zo kan de bluegrassliefhebber ook terecht bij bij het nabijgelegen Studio de Bakkerij en na 23:00 uur bij Eurotrash United voor jamsessies.


Rotterdam Water Weekend

Rotterdam Water Weekend

vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni (nog niet bevestigd)

Het Rotterdams Waterfestival is een samensmelting van de festivals Rotte Picnic Island en het Wijnhaven Festival. De activiteiten vinden plaats op en rondom de binnenwateren van Noord, Crooswijk en het Maritiem District. Picnic Island wordt gehouden van vrijdag t/m zaterdag en richt zich op de Rotte als recreatierivier. Het programma en de activiteiten zijn divers met drijvende eilanden, muziekoptredens, hapjes en drankjes en natuurlijk de Grote Rotte Schoonmaak.


Keti Koti

Keti Koti

zaterdag 29 juni (nog niet bevestigd)

In het Oude Noorden wordt de afschaffing van de slavernij herdacht met Keti Koti. Op het Pijnackerplein is er een groot feest voor alle bewoners waarbij genoten kan worden van muziek, dans en lekkernijen. Ook zijn er kinderactiviteiten.