--> Activiteiten, Festivals en Evenementen in het Oude Noorden | hetOudeNoorden

Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 22 oktober 2022

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op elke zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten ook nog eens uit de directe omgeving van Rotterdam komen.


Kerst in het Oude Noorden

20 december

Een update voor de kerstactiviteiten in het Oude Noorden volgt. Houd onze activiteitenkalender in de gaten.


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

donderdag 27 april 2023

Koningsdag vier je in het Oude Noorden met Containerbar Noord! Een heerlijke line-up, een enorme variatie aan eten en drinken én gratis entree maken Koningsdag een succesformule op het Noordplein. Ook dit jaar wordt het decor weer gevormd door zeecontainers uit de Rotterdamse haven. Van 12:00 tot 23:00 uur.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt weer naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden! Verwacht internationale en nationale namen, net als nieuw talent. Met ruim 10.000 bezoekers heeft Bluegrass zijn grenzen verlegd. Zo zijn er ook elders activiteiten te beleven (check hiervoor de website van Bluegrass).


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

7 t/m 10 september

Vier dagen lang klinkt er in het Oude Noorden weer muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte. Muziek op de Rotte is een diverse mix van muzieksoorten waaronder wereldmuziek, klassiek, tango en jazz. Jaarlijks maken bekende en minder artiesten hun opwachting in een intieme setting bij de Rotte. Ook Carel Kraayenhof doet weer mee.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

9 en 10 september 2023

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere gebouwen in het Oude Noorden & omgeving te bekijken. Wat stond er voor 2022 het op het programma?

Bergsingelkerk
De Bergsingelkerk is een in 1913 door architect Tjeerd Kuipers ontworpen kerk. Het meest indrukwekkend van de kerk is de voorgevel met de twee torens. Na een lange discussie over de toekomst van het kerkgebouw (Moskee, sloop of bejaardentehuis) kreeg het op 5 mei 2000 de status van gemeentelijk monument.

Koopmanshuis Rechter Rottekade
Aan de Rechter Rottekade staat het monumentale Koopmanshuis, dat de eeuwen als een wonder overleefde. Het Koopmanshuis symboliseert de Rotterdamse handelsgeest en de historische strijd tussen vernieuwing en behoud. Het Koopmanshuis is hét symbool van Rotterdamse transitie!

Het Heineken Gebouw
iets je over de Zaagmolenkade met het Noordplein aan je rechterhand, dan zie je aan de overkant van het water de oude Heineken Brouwerij. Op het moment dat Heineken in 1873 met de bouw van de brouwerij begint, staat deze middenin de polders. De brouwerij én de stad groeiden, en en bij gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden stopte Heineken in 1974 met het brouwen van bier in Rotterdam.

Hofbogen
Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen tussen Rotterdam en Scheveningen. Sinds 2010 is dit verleden tijd en slingert het langste monumentale pand van Nederland door Rotterdam Noord. In de bogen onder de voormalige spoorlijn vind je nu bijzondere horeca, design en fashion. Wandel langs de lijn en laat je verrassen door de tal van hippe plekken. Alles lekker Rotterdams.

Station Bergweg
Het bestuur van Roterodamum kent dit jaar het Schildje (bestaande uit plaquette en oorkonde) toe aan de herbestemming van Station Bergweg. Het besluit werd enkele jaren geleden genomen, maar de fysieke handeling werd uitgesteld tot 2022. De herbestemming en renovatie van de oude halteplaats en het latere station kende een bijzondere voorgeschiedenis.