Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 25 juni t/m zondag 27 juni

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt weer naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden! Verwacht internationale en nationale namen, net als nieuw talent. Met ruim 10.000 bezoekers heeft Bluegrass zijn grenzen verlegd en zijn er ook elders activiteiten te beleven.


Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 26 juni 2021

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten uit de directe omtrek van Rotterdam komen! Tegenwoordig is er elke week een Oogstmarkt, maar goed om te weten: in de 1e en de 3e week van de maand is de markt groot inclusief de verkoop van wijn en bier.


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

9 t/m 11 september

Drie dagen lang klinkt er in het Oude Noorden muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte. Muziek op de Rotte is een diverse mix van muzieksoorten waaronder wereldmuziek, klassieke muziek, Balkan Blues en jazz. Jaarlijks maken bekende en minder artiesten hun opwachting in een intieme setting bij de Rotte aan de kant van het Oude Noorden.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

11 en 12 september

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken.


Waterfestival aan de Rotte

Waterfestival aan de Rotte

18 t/m 21 september (update volgt)

Langs de Zwaanshalskade en de Crooswijksebocht wordt Waterfestival bij de Rotte gehouden. Verwacht wateractiviteiten als roeien, suppen, kanoën en een ware drakenbootrace. Kinderen kunnen zich uitleven op een speciale klimwand. Dit jaar een speciaal meerdaags coronaproof event tot en met 1 november: Waterweken aan de Rotte


Kerst in het Oude Noorden

20 december

Een update voor de kerstactiviteiten voor 2021 in het Oude Noorden volgt.


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

woensdag 27 april 2022

Koningsdag vier je in het Oude Noorden met Containerbar Noord! Een heerlijke line-up, een enorme variatie aan eten en drinken en gratis entree blijken al een aantal jaren een succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Ook dit jaar wordt het decor weer gevormd door zeecontainers uit de Rotterdamse haven. Van 13:00 tot 23:00 uur.