--> Activiteiten, Festivals en Evenementen in het Oude Noorden | hetOudeNoorden

Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 15 januari 2022

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op elke zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten ook nog eens uit de directe omgeving van Rotterdam komen.


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

woensdag 27 april 2022

Koningsdag vier je in het Oude Noorden met Containerbar Noord! Een heerlijke line-up, een enorme variatie aan eten en drinken en gratis entree blijken al een aantal jaren een succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Ook dit jaar wordt het decor weer gevormd door zeecontainers uit de Rotterdamse haven. Van 13:00 tot 23:00 uur.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 24 juni t/m zondag 26 juni (niet bevestigd)

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt weer naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden! Verwacht internationale en nationale namen, net als nieuw talent. Met ruim 10.000 bezoekers heeft Bluegrass zijn grenzen verlegd en zijn er ook elders activiteiten te beleven.


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

9 t/m 11 september (niet bevestigd)

Drie dagen lang klinkt er in het Oude Noorden muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte. Muziek op de Rotte is een diverse mix van muzieksoorten waaronder wereldmuziek, klassieke muziek, Balkan Blues en jazz. Jaarlijks maken bekende en minder artiesten hun opwachting in een intieme setting bij de Rotte aan de kant van het Oude Noorden.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

10 en 11 september (niet bevestigd)

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken.


Kerst in het Oude Noorden

20 december

Een update voor de kerstactiviteiten voor 2022 in het Oude Noorden volgt.