Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

13 t/m 15 september

Drie dagen lang klinkt er in het Oude Noorden muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte. Muziek op de Rotte is een diverse mix van muzieksoorten waaronder wereldmuziek, klassieke muziek, Balkan Blues en jazz. Jaarlijks maken bekende en minder artiesten hun opwachting in een intieme setting bij de Rotte aan de kant van het Oude Noorden.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

14 en 15 september

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om enkele bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken. In 2019 kan de Hildegardiskerk en het Koopmanshuis Rottekade bezocht worden.


Initiatievendag Samen voor Noord

14 september 2019

Heb je een leuk idee voor een activiteit in jouw straat, buurt of wijk? Denk aan de aanleg van tuintjes, activiteiten of workshops voor kinderen, jongeren of ouderen, opvrolijken van een saaie muur of festiviteiten om elkaar te leren kennen. Op zaterdag 14 september 2019 staan de wijkraden van de wijken van Noord op het Eudokiaplein. Ze ontmoeten je graag en zijn benieuwd naar jouw ideeën. Plannen die direct worden ingediend, behandelen we in de wijkraadsvergadering van oktober. Opzoomer Mee is aanwezig en helpt je met tips en bij het invullen van een aanvraagformulier. Een aantal bewoners vertelt of laat zien hoe hun initiatief werkelijkheid is geworden. Zoals workshops voor jongeren More life, Blik in de wijk, Atelier op wielen, kas voor moestuin, Iedereen Einstein.

Eudokiaplein van 11.00 tot 15.00 uur


Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 21 september

Op het Noordplein in het Oude Noorden wordt op zaterdag de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten uit de directe omtrek van Rotterdam komen! Tegenwoordig is er elke week een Oogstmarkt, maar goed om te weten: in de 1e en de 3e week van de maand is de markt groot inclusief de verkoop van wijn en bier.


Parel van Noord

zaterdag 21 september (nog niet bevestigd)

Lekker eten, muziek en dansworkshops, dat is wat je kunt verwachten tijdens het Kaapverdische festival Parel van Noord.


Gallery Crawl

Gallery Crawl

zaterdag 28 september (nog niet bevestigd)

Op verschillende momenten in het jaar zetten de galeries in het Oude Noorden hun deuren open voor bezoekers. Er zijn dan hapjes en drankjes en speciale programmeringen als openingen en introducties van nieuwe projecten. Een mooie gelegenheid natuurlijk om in een feestelijke sfeer kennis te maken met de galeries en ateliers en meer te weten te komen over de exposities, kunstwerken en de kunstenaars zelf.


Braderie Noorderboulevard

zaterdag 5 en zondag 6 oktober (nog niet bevestigd)

Jaarlijks organiseren de winkeliers van de Noorderboulevard een gezellige braderie. Verspreid over de Noordmolenstraat en de Zwart Janstraat zijn er circa 150 kramen met kleding, sieraden, woonaccessoires, kadootjes en veel meer. Verder zijn er kinderattracties, muziek, straattheater en levende beelden.


Feestival, Noordplein

Feestival, Noordplein

11, 12 en 13 oktober (nog niet bevestigd)

Feestival is een driedaags festival voor lokaal talent georganiseerd door het Rotterdamse Volkstheater, Kinderparadijs Meidoorn, bewoners en wijkpartners. Een van de onderdelen is het Jongerenpodium Noorderstage met lokale bands speciaal voor jongeren. Op zondag is er een buurtbrunch en een danssalon.


Echte Helden

Echte Helden

maandag 21 t/m donderdag 25 oktober (nog niet bevestigd)

Het festival Echte Helden wordt in de herfstvakantie in Het Klooster Oude Noorden gehouden. Het inspirerende, spannende en leuke festival is vol met podiumkunsten voor iedereen vanaf 6 jaar. Kinderen gaan met vakdocenten van verschillende kunstdisciplines aan het werk waarbij een klassiek verhaal uit de wereldliteratuur steeds de basis vormt van het project. Voor inspiratie bezoeken we een professionele voorstelling. Met de afsluitende Echte Helden voorstelling laten de kinderen hun eigen versie van het gekozen verhaal zien.


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

zaterdag 27 april 2020

Koningsdag vier je in het Oude Noorden met Containerbar Noord! Een heerlijke line-up, een enorme variatie aan eten en drinken en gratis entree blijken al een aantal jaren een succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Ook dit jaar wordt het decor weer gevormd door zeecontainers uit de Rotterdamse haven. Van 13:00 tot 23:00 uur.


North Free

5 mei (nog niet bevestigd)

Voor het eerst is er in het Oude Noorden North Free, een kleinschalig alternatief voor de grote bevrijdingsfestivals. Er zijn verschillende bands en singer-songwriters optredens. Daarnaast zijn er spelletjes voor jong en oud. North Free is bedoeld voor buurtbewoners en families met kinderen en wordt gehouden op het Pijnackerplein tussen 11:00 en 22:00 uur.


Cabo Container Funk

5 mei (nog niet bevestigd)

In Containerbar Noord in het Oude Noorden wordt de vrijheid gevierd met vrolijke funk. De line-up bestaat uit o.m. Americo Brito, Adison Fernando, Si Christina, Melissa Fortes en MF Andrade. Van de grill worden Kaapverdische gerechten geserveerd. Het bevrijdingsfeest wordt gehouden aan het Noordplein van 12.00 tot 22.00 uur.


Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

Place Bon Ton, Pijnackerplein, juni

zaterdag 4 juni 2020 (nog niet bevestigd)

Op het mooie historische Pijnackerplein in het Oude Noorden zijn er kramen met kunst, muziekoptredens, workshops voor kinderen, een literair podium, foodstands, terrassen en Franse chansons. Kunst en cultuur in een ontspannen Frans sfeer! De kunstmark is geopend van ongeveer 11:00 tot 17:00 uur en de terrassen en de foodstands zijn geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Bon Ton werd in 2018 voor de derde keer gehouden, maar helaas is er in 2019 geen editie. Meer info of deelnemen? Stuur dan een mailtje naar placebonton@gmail.com voor de voorwaarden.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

vrijdag 19 juni t/m zondag 21 juni (nog niet bevestigd)

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt weer naar het Pijnackerplein in het Oude Noorden! Verwacht internationale en nationale namen, net als nieuw talent. Met ruim 10.000 bezoekers heeft Bluegrass zijn grenzen verlegd en zijn er ook elders activiteiten te beleven.


Waterfestival aan de Rotte

Waterfestival aan de Rotte

zaterdag 29 augustus (nog niet bevestigd)

Langs de Zwaanshalskade en de Crooswijksebocht wordt zaterdag 31 augustus tussen 11:00 en 18:00 Waterfestival bij de Rotte gehouden. Verwacht wateractiviteiten als roeien, suppen, kanoën en een drakenbootrace. Voor kinderen is er een speciale klimwand.