--> Buurten in het Oude Noorden | hetOudeNoorden

Buurten in het Oude Noorden

Het Oude Noorden is een unieke verzameling buurten. Buurten met een eigen karakter en temperament. Van onvervalste volksbuurten tot statige delen en van kunstzinnige stukken tot hippe winkel- en uitgaansgebieden. In het Oude Noorden vind je het allemaal.

Schoonoordbuurt

Schoonoordbuurt

De Schoonoordbuurt kenmerkt zich door karaktervolle, rustige woonstraten tussen de stadsstraten Bergweg en Benthuizerstraat. Parel van de buurt is de verborgen Schoonoordtuin.


Pijnackerplein e.o.

De Pijnackerbuurt is een prachtig stuk 19e eeuws Oude Noorden. Het statige Franse Pijnackerplein geeft deze buurt cachet. Het plein vormt dan ook regelmatig het decor voor festivals en activiteiten. Ook het nabijgelegen Brancoplein is een heerlijk plein.


Bleiswijkplein e.o.

De buurt rondom het Bleiswijkplein krijgt karakter. De openstelling en transformatie van het gevangeniscomplex met woningen, een restaurant en een stadspark heeft hier aan bijgedragen.


Snellemanplein e.o.

Snellemanplein e.o.

Alles ligt om de hoek in de Snellemanbuurt. Leuke horeca en spannende winkels op de Zaagmolenkade en het Zwaanshals. Winkels voor dagelijkse en minder dagelijkse boodschappen in de Noordmolenstraat. Je komt op korte afstand een grote variatie in woningtype en architectuur tegen.


Kop van Noord

Kop van Noord

In de Kop van Noord, voel en zie je het karakter van het 19e eeuwse Oude Noorden. De Rotte stroomt hier de stad binnen en brengt je naar het centrum of juist naar buiten.


Kloosterbuurt

De Kloosterbuurt is een mix van historische gebouwen, karaktervolle straten en nieuwbouw. Het hart van dit noordelijk deel van het Oude Noorden wordt gevormd door de fotogenieke Hildegardiskerk en het Klooster dat al enige tijd als cultureel centrum fungeert. Vanuit het verleden sta je ook zo weer in het heden met de levendige Bergweg en Benthuizerstraat.


Rotte Noord

Rotte Noord

Een gebied waar de Rotte langs historie en toekomst stroomt. Oude panden en nieuwbouw. Een gebied met veel karakter en geschiedenis. Wat te denken van de Bloklandstraat waar Feyenoord legendes Coen Moulijn en Wim Jansen vandaan komen.


Zwaanhals en Zaagmolenkade

Het Zwaanhalsgebied en de Zaagmolenkade vormen het hippe deel van het Oude Noorden. Eigenzinnige winkels, galerieën, creatievelingen, terrassen en leuke restaurants - je gaat het hier allemaal vinden.


Erasmusbuurt

Erasmusbuurt

Woonbuurt tussen het Noordplein, de Noordsingel en Noordmolenstraat. Midden in deze buurt staat basisschool de Klimop aan een plein, een speel- en ontmoetingsplek voor de buurt. Er is de afgelopen jaren door verschillende organisaties ingezet op een kindvriendelijke wijk.


Rottekwartier

Een dorp in een grote stad waar bewoners naar elkaar omkijken, dat is het Rottekwartier volgens haar bewoners. Met zes lagen hoog en twee grote binnenterreinen is het Rottekwartier een gesloten bouwblok van een paar honderd woningen. Aan de Rotte wordt momenteel volop ingezet op groen en recreatie.