Buurten in het Oude Noorden

Het Oude Noorden bestaat eigenlijk uit allemaal kleine buurtjes. Buurten met een eigen karakter en temperament.

Schoonoordbuurt

Schoonoordbuurt

De Schoonoordbuurt kenmerkt zich door karaktervolle, rustige woonstraten tussen de stadsstraten Bergweg en Benthuizerstraat. Parel van de buurt is de verborgen Schoonoordtuin.


Pijnackerplein e.o.


De Pijnackerbuurt is een prachtig stuk 19e eeuws Oude Noorden. Mooie panden met mooie gevels geven de buurt cachet. Het Pijnackerplein is een mooi decor voor activiteiten en festivals. Op het nabijgelegen Brancoplein kan je rustig eten en ontspannen.


Bleiswijkplein e.o.

De buurt rondom het Bleiswijkplein krijgt karakter door de gevangenis. De openstelling van het gevangeniscomplex in de nabije toekomst gaat dit versterken. Op de planning staan onder meer woningen, een restaurant en tuin op deze locatie.


Snellemanplein e.o.

Snellemanplein e.o.

Alles ligt om de hoek in de Snellemanbuurt. Leuke horeca en spannende winkels op de Zaagmolenkade en het Zwaanshals. Winkels voor dagelijkse en minder dagelijkse boodschappen in de Noordmolenstraat. Je komt op korte afstand een grote variatie in woningtype en architectuur tegen.


Kop van Noord

Kop van Noord

In de Kop van Noord, voel en zie je het karakter van het 19e eeuwse Oude Noorden. De Rotte stroomt hier de stad binnen en brengt je naar het centrum of juist naar buiten.


Kloosterbuurt

Het hart van het Noordelijk Oude Noorden, gevormd door oude gebouwen die verwijzen naar andere tijden, de Hildegardiskerk, het Klooster en de voormalige dansschool Wuyster. Je komt hier een mix van oude karaktervolle straten, stadsvernieuwing complexen en nieuwbouw tegen.


Rotte Noord

Rotte Noord

Een gebied waar de Rotte langs historie en toekomst stroomt, langs oude panden en nieuwbouw. Een gebied met karakter en geschiedenis, zoals de Bloklandstraat waar Feyenoord legende Coen Moulijn op nummer 14 is geboren.


Zwaanhals en Zaagmolenkade

Het Zwaanshalsgebied is het gebied van de hippe winkels, creatievelingen, en leuke restaurants. En natuurlijk Rotterdams grootste brouwerij Noordt.


Erasmusbuurt

Erasmusbuurt

Woonbuurt tussen het Noordplein, de Noordsingel en Noordmolenstraat. Midden in deze buurt staat basisschool de Klimop. Het plein vormt een speel en ontmoetingsplek voor de buurt.


Rottekwartier

Het Rottekwartier, een gesloten bouwblok van vier, vijf en zes lagen, met twee grote binnenterreinen. De woonstraat in het midden vormt een woonerf door de eengezinswoningen met puntdaken en voortuinen.


Heliport

Tot 1965 was hier een landingsplaats voor helicopters. Later verrees hier een woningcomplex met rode puntdaken.