Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Verkiezingen Wijkraden Oude Noorden

woensdag 21 maart 2018

Het Oude Noorden krijgt voor het eerst een wijkraad en die kan gekozen worden op 21 maart 2018. Zelf deel uitmaken van de Oude Noorden wijkraad? Iedereen kan zich op persoonlijke titel zonder lid te zijn van een politieke partij tot 22 januari 2018 verkiesbaar stellen.


Route du Nord, mei

Route du Nord, mei

24 t/m 27 mei 2018 (data nog niet bevestigd)

Ooit begonnen als een kleinschalig kunstfestival in het Oude Noorden rondom de Zwaanshals en later uitgeweken naar de Vijverhofstraat in de Agniesebuurt. In 2017 deed het Oude Noorden weer volop mee met de Noordmolenstraat en de Zwart Janstraat waar winkelpanden werden ingericht tot tijdelijke galeries en podia. Verder waren er rondleidingen in het Oude Noorden.


Rrrollend Rotterdam Noordplein, Juni

Rrrollend Rotterdam Noordplein, Juni

8 t/m 11 juni 2018 (nog niet bevestigd)

Foodtruckfestival Rrrollend is terug in Rotterdam - op het Noordplein! Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Met een enorme verscheidenheid aan keukens zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. Verder klinkt er volop muziek op het terrein van Rrrollend waaronder een lounge DJ die fijne plaatjes draait. Jongere bezoekers kunnen knutselen, genieten van kindertheater of zich laten schminken.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein, juni

Bluegrass Festival, Pijnackerplein, juni

22 t/m 24 juni 2018 (nog niet bevestigd)

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt naar het Pijnackerplein. Voor de zevende editie zijn een flink blik internationale namen open getrokken, maar het ontbreekt evenmin aan nationaal talent in de line-up. Het driedaagse festival wordt op 23 juni om 17.00 geopend.


Rotterdam Water Weekend, juli

Rotterdam Water Weekend, juli

vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli (nog niet bevestigd)

De eerste editie van het Rotterdams Waterfestival waarbij de festivals Rotte Picnic Island en het Wijnhaven Festival de handen ineen hebben geslagen. De activiteiten vinden plaats op en rondom de binnenwateren van Noord, Crooswijk en het Maritiem District. Picnic Island (vrijdag t/m zaterdag) richt zich weer op de Rotte als recreatierivier. Het programma en de activiteiten zijn divers met drijvende eilanden, muziekoptredens, hapjes en drankjes en de Grote Rotte Schoonmaak.


Noord Zie Jazz, Juni

Noord Zie Jazz, Juni

30 juni t/m 15 juli 2018 (nog niet bevestigd)

In aanloop naar het North Sea Jazz Festival is er Noord Zie Jazz. Een concertenreeks van jazz, soul en wereldmuziek in intieme settings en op verrassend locaties in het Oude Noorden.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

8 en 9 september 2018 (nog niet bevestigd)

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken. In 2017 konden de Hildegardiskerk en het Oude Klooster bezocht worden.


Gallery Crawl

Gallery Crawl

zaterdag 25 augustus 2018 (datum nog niet bekend)

Tien galeries in het Oude Noorden openen hun deuren tijdens Gallery Crawl. Herkenbare groene gevelbordjes wijzen de weg naar de galeries waar je verrassende presentaties kunt bekijken. Binnenlopen kan van 13:00 tot 18:00 uur.


Muziek op de Rotte, september

Muziek op de Rotte, september

13 t/m 15 september 2018 (nog niet bevestigd)

Drie dagen lang klinkt er muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte! Muziek op de Rotterdam begint op donderdag met het Jongerenpodium waar aanstormend talent uit Noord zich kan presenteren. Op vrijdag is er de klassieke avond. Op zaterdag tenslotte staat het festival in het teken van jazz en wereldmuziek.


Feestival, Noordplein, oktober

Feestival, Noordplein, oktober

12, 13 en 14 oktober 2018 (nog niet bevestigd)


Feestival staat in het teken van de Kinderboekenweek. Het Noordplein veranderde in 2017 in een buitengewoon spannend plein waar van alles te doen en te beleven was. Zo vertoonde Cine Noord op vrijdag de dertiende een griezelfilm. Op zaterdag was het Noordplein een bruisend met workshops, theater, presentaties en muziek. Op zondag draaide het allemaal om dans: flamenco, tango, latin en wereldmuziek.