Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Controleer altijd de facebookpagina's en websites voor de laatste informatie.

Muziek op de Rotte, september

Muziek op de Rotte, september

14-09-2017 t/m 16-09-2017 (nog geen data bekend)


Drie dagen lang muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte! Een bijzonder festival op een onverwachte plek. Artiesten uit heel de wereld (maar vooral uit Rotterdam) zetten de Rotte in het teken van muziek en dans.


Pretty Little Songs Festivals, september

Pretty Little Songs Festivals, september

15-09-2017 (nog geen data bekend)

Mooie kleine liedjes op een sprookjesachtig plein in het Oude Noorden. Entree is gratis.


Feestival, Noordplein, oktober

Feestival, Noordplein, oktober

14-10-2017 (nog geen datum bekend)


Het Noordplein verandert in een grote ‘Ontdekhoek’ boordevol bedrijvigheid en optredens op het randje van het menselijke kunnen. En het laat bezoekers op ongedwongen wijze ontdekken wat er op cultureel gebied te vinden is in het Oude Noorden.


Route du Nord, mei

Route du Nord, mei

24-05-2018 t/m 27-05-2019 (data nog niet bevestigd)

Ooit begonnen als een kleinschalig kunstfestival in het Oude Noorden rondom de Zwaanshals en later uitgeweken naar de Vijverhofstraat. In 2017 deed het Oude Noorden weer volop mee met de Noordmolenstraat en de Zwart Janstraat waar winkelpanden werden ingericht tot tijdelijke galeries en podia. Verder waren er rondleidingen in het Oude Noorden.


Rrrollend Rotterdam Noordplein, Juni

Rrrollend Rotterdam Noordplein, Juni

8 t/m 11 juni 2018 (nog niet bevestigd)

Foodtruckfestival Rrrollend is terug in Rotterdam - op het Noordplein! Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Met een enorme verscheidenheid aan keukens zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. Verder klinkt er volop muziek op het terrein van Rrrollend waaronder een lounge DJ die fijne plaatjes draait. Jongere bezoekers kunnen knutselen, genieten van kindertheater of zich laten schminken.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein, juni

Bluegrass Festival, Pijnackerplein, juni

22-06-2018 t/m 24-06-2018 (nog niet bevestigd)

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt naar het Pijnackerplein. Voor de zevende editie zijn een flink blik internationale namen open getrokken, maar het ontbreekt evenmin aan nationaal talent in de line-up. Het driedaagse festival wordt op 23 juni om 17.00 geopend.


Rotterdam Water Weekend, juli

Rotterdam Water Weekend, juli

vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli (nog niet bevestigd)

De eerste editie van het Rotterdams Waterfestival waarbij de festivals Rotte Picnic Island en het Wijnhaven Festival de handen ineen hebben geslagen. De activiteiten vinden plaats op en rondom de binnenwateren van Noord, Crooswijk en het Maritiem District. Picnic Island (vrijdag t/m zaterdag) richt zich weer op de Rotte als recreatierivier. Het programma en de activiteiten zijn divers met drijvende eilanden, muziekoptredens, hapjes en drankjes en de Grote Rotte Schoonmaak.


Noord Zie Jazz, Juni

Noord Zie Jazz, Juni

30 juni 2018 t/m 15 juli 2018 (nog niet bevestigd)

In aanloop naar het North Sea Jazz Festival is er Noord Zie Jazz. Een concertenreeks van jazz, soul en wereldmuziek in intieme settings en op verrassend locaties in het Oude Noorden.