Festivals en evenementen

Op deze pagina vind je festivals, evenementen en activiteiten in het Oude Noorden. Check altijd de websites en de facebookpagina's van de evenementen voor de allerlaatste updates.

Gallery Crawl

Gallery Crawl

zaterdag 21 april 2018

Galeries, ateliers en aanverwante winkels uit het Oude Noorden openen hun deuren tijdens Gallery Crawl. Herkenbare groene gevelbordjes wijzen de weg naar tal van kunstzinnige adresjes. Klik verder voor de locaties.


Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

zaterdag 7 april 2018

Twee keer per maand wordt in het Oude Noorden op het Noordplein de gezellige Rotterdamse oogstmarkt gehouden. Biologische frieten, paddestoelen, wijnen, kazen en veel meer lekkers kan geproefd en gekocht worden. En het mooie is dat al deze producten uit de directe omtrek van Rotterdam komen!


Koningsdag: Containerbar Noord

Koningsdag: Containerbar Noord

vrijdag 27 april 2018

Koningsdag vier je in het Oude Noorden! Gratis entree, een heerlijke line-up en een enorme variatie aan eten en drinken bleek vorig jaar de succesformule te zijn voor Koningsdag op het Noordplein. Net als vorig jaar worden de containers weer uit de Rotterdamse haven gehaald.


Route du Nord

Route du Nord

10 t/m 13 mei 2018

Ooit begonnen als een kleinschalig kunstfestival in het Oude Noorden rondom de Zwaanshals en later uitgeweken naar de Vijverhofstraat in de Agniesebuurt. In 2017 deed het Oude Noorden weer volop mee met de Noordmolenstraat en de Zwart Janstraat waar winkelpanden werden ingericht tot tijdelijke galeries en podia. Verder waren er rondleidingen in het Oude Noorden.


Bluegrass Festival, Pijnackerplein

Bluegrass Festival, Pijnackerplein

22 t/m 24 juni 2018

De crème de la crème op het gebied van bluegrass komt naar het Pijnackerplein. Voor de zevende editie zijn een flink blik internationale namen open getrokken, maar het ontbreekt evenmin aan nationaal talent in de line-up. Het driedaagse festival wordt op 23 juni om 17.00 geopend.


Rotterdam Water Weekend

Rotterdam Water Weekend

vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli 2018

Het Rotterdams Waterfestival is een samensmelting van de festivals Rotte Picnic Island en het Wijnhaven Festival. De activiteiten vinden plaats op en rondom de binnenwateren van Noord, Crooswijk en het Maritiem District. Picnic Island (vrijdag t/m zaterdag) richt zich weer op de Rotte als recreatierivier. Het programma en de activiteiten zijn divers met drijvende eilanden, muziekoptredens, hapjes en drankjes en de Grote Rotte Schoonmaak.


Noord Zie Jazz

Noord Zie Jazz

30 juni t/m 15 juli 2018 (nog niet bevestigd)

In aanloop naar het North Sea Jazz Festival is er Noord Zie Jazz. Een concertenreeks van jazz, soul en wereldmuziek in intieme settings en op verrassend locaties in het Oude Noorden.


Open Monumentendag Rotterdam

Open Monumentendag Rotterdam

8 en 9 september 2018 (nog niet bevestigd)

Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere gebouwen in het Oude Noorden te bekijken. In 2017 konden de Hildegardiskerk en het Oude Klooster bezocht worden.


Rrrollend Rotterdam Noordplein

Rrrollend Rotterdam Noordplein

7 t/m 9 september 2018

Foodtruckfestival Rrrollend is terug in Rotterdam - op het Noordplein! Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Met een enorme verscheidenheid aan keukens zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. Verder klinkt er volop muziek op het terrein van Rrrollend waaronder een lounge DJ die fijne plaatjes draait. Jongere bezoekers kunnen knutselen, genieten van kindertheater of zich laten schminken.


Muziek op de Rotte

Muziek op de Rotte

13 t/m 15 september 2018 (nog niet bevestigd)

Drie dagen lang klinkt er muziek vanaf een drijvend podium op de Rotte! Muziek op de Rotterdam begint op donderdag met het Jongerenpodium waar aanstormend talent uit Noord zich kan presenteren. Op vrijdag is er de klassieke avond. Op zaterdag tenslotte staat het festival in het teken van jazz en wereldmuziek.


Feestival, Noordplein

Feestival, Noordplein

12, 13 en 14 oktober 2018 (nog niet bevestigd)


Feestival staat in het teken van de Kinderboekenweek. Het Noordplein veranderde in 2017 in een buitengewoon spannend plein waar van alles te doen en te beleven was. Zo vertoonde Cine Noord op vrijdag de dertiende een griezelfilm. Op zaterdag was het Noordplein een bruisend met workshops, theater, presentaties en muziek. Op zondag draaide het allemaal om dans: flamenco, tango, latin en wereldmuziek.